>   Nieuws   >
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor opleiders eindelijk geregeld

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor opleiders eindelijk geregeld

door | mei 15, 2023 | Geen categorie

Er was de laatste tijd veel onrust bij bedrijfsarts-opleiders en bij aios. Hoe het zit met de verzekering, wanneer de aios een fout maakt? Bijvoorbeeld als het gaat om een loonsanctie bij het klant-bedrijf? En als het bedrijf de arbodienst en de bedrijfsarts aansprakelijk stelt?

Het gaat dan om de aansprakelijkheid van de bedrijfsarts voor ”zuivere vermogensschade”. De VVAA heeft Bedrijfsarts om maat laten weten dat een aios (taakgedelegeerde) NIET verzekerd is via de verzekering ”zuivere vermogensschade” van diens opleider. En zelf kan de aios ook geen verzekering afsluiten. Een catch22 situatie dus.

Gelukking heeft AON de handschoen opgepakt en die biedt nu een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, inclusief de aansprakelijkheid voor zuivere vermogensschade, voor de bedrijfsarts die opleider is. En voor de bedrijfsarts die met POB’ers (taakgedelegeerden) werkt.

Download de folder van de AON:

https://www.bedrijfsartsopmaat.nl/wp-content/uploads/2023/05/digi_bedrijfsartsen_bav.pdf

Als Bedrijfsarts op maat hebben we hier geen financieel belang bij, maar we willen wel graag dat bedrijfsartsen goed verzekerd zijn, en dat geldt zeker voor de opleiders.

Wij komen graag bij je langs om jouw wensen te bespreken en om onze diensten toe te lichten, zonder dat je dat ergens toe verplicht.

Loading...